Nog tot 11 april organiseert jeugdbeweging KLJ het evenement Opkikker International, dat plaatsvindt in De Hoge Rielen in Kasterlee.

4 Belgische jongeren zullen samen met 2 Filipijnse en 6 Duitse jongeren deelnemen aan het project en uitwisselen over hoe jeugdbewegingen overal ter wereld werken.

Waarom eens geen leidingsweekend organiseren voor jongeren uit verschillende landen?

Dat dacht KLJ ook, dus nam KLJ contact op met de Duitse jeugdbeweging KLJB en met de ngo Trias, die in de Filipijnen werkt met jongeren.

"De rode draad in dit hele project is jongerenparticipatie en empowerment", aldus Ian Decleer, die verantwoordelijk is voor het internationale luik van KLJ.

"Jongerenwerk is een breed begrip en wordt overal anders toegepast. We zijn dus erg benieuwd naar de culturele verschillen."

Tijdens het weekend komen onderwerpen aan bod zoals het gemotiveerd houden van de jeugd, hoe een raad van bestuur opzetten en laten werken, en hoe nieuwe leden te werven.

De workshops worden grotendeels georganiseerd en begeleid door vrijwilligers van KLJ, maar ook de Filipijnse jongeren zullen een workshop begeleiden over leiderschap.

Daarnaast zullen de deelnemers genieten van wandelingen in Brussel, verschillende organisaties ontmoeten en meer te weten komen over de cultuur van ons land.

KLJ wil het evenement ook zo toegankelijk mogelijk maken voor de deelnemers, daarom ontvingen de Europese deelnemers steun van Erasmus+ om alle kosten op te vangen. De kosten van Filipijnse jongeren worden dan weer verdeeld tussen KLJ en Trias België.

Locatie: Verblijfsdomein De Hoge Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee